Boekhouder diensten en voordelen

startup-gadc109ecb_1920

Voor alle ondernemers die met boekhoudkundige kwesties bezig zijn, is het belangrijk om goed over te denken of je deze taken toevertrouwt aan iemand anders. Een boekhouder kan voor verschillende ondernemers afwisselend werkzaamheden uitvoeren en hierdoor kan hij/zij veel kennis van verschillende disciplines opdoen.

De diensten van een boekhouder

Wanneer je een bedrijf hebt, is het belangrijk om een boekhouder in te schakelen. Een boekhouder kan je helpen met de financiële administratie, zodat jij je kunt concentreren op andere aspecten van je bedrijf. Daarnaast biedt een boekhouder ook advies over hoe je je geld het beste kunt uitgeven en besparen.

 

Een boekhouder kan verschillende diensten aanbieden, afhankelijk van de grootte van je bedrijf en hoeveel administratieve ondersteuning je nodig hebt. Sommige boekhouders bieden full-service accounting, wat betekent dat ze alles voor je regelen, van facturen tot aan salarisadministratie. Andere boekhouders bieden alleen advies en support op verzoek.

Voordelen boekhoudkantoor inschakelen

Wanneer je een boekhouder inschakelt voor je bedrijf, profiteer je van verschillende voordelen. Je hebt dan meer tijd voor de core business van je bedrijf omdat je boekhouding uitbesteed is. Een ander voordeel is dat er minder kans op fouten in de boekhouding is. Een boekhouder hanteert namelijk strikte regels en procedures die ervoor zorgen dat de boekhouding foutloos verloopt. 

 

Een belangrijk voordeel van het inschakelen van een boekhouder is dat een boekhoudkantoor je helpt met de belastingaangiftes. Het is belangrijk dat deze aangiftes op tijd en correct worden ingediend. Is dit niet het geval, dan riskeer je een boete. Een boekhouder is op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving omtrent belastingaangifte, waardoor je profiteert van zoveel mogelijk belastingvoordeel!

Boekhouding uitbesteden?

Het uitbesteden van je boekhouding heeft veel voordelen. Je bespaart tijd en geld, en je hoeft je geen zorgen te maken over fouten in je boekhouding. Maar er zijn ook nadelen aan het uitbesteden van je boekhouding. Zo heb je zelf minder inzicht in de financiële administratie van jouw bedrijf. 

 

Je kunt er ook voor kiezen om de boekhouding voor een deel uit te besteden. Dat betekent dat jij jezelf ook bezig houdt met de boekhouding. Je kunt specifieke onderdelen dan uitbesteden aan de boekhouder, zoals het doen van belastingaangiftes, het geven van financieel en belastingadvies of het controleren van de boekhouding. Je houdt dan wel minder tijd over voor je eigen bedrijf, maar daar staat tegenover dat je wel net dat beetje meer inzicht hebt. 

Wat kost een boekhouder?

Volgens Boekhouder Gids ligt het gemiddelde uurtarief van een boekhouder tussen de €40,- en €80,- per uur. Het verschil in het uurtarief zit in de ervaring van de boekhouder: een startende boekhouder kost gemiddeld €40,- tot €45,- per uur en een ervaren boekhouder €80,-. Dit zegt echter niks over de kwaliteit van de werkzaamheden: een startende boekhouder kan net zo goed zijn als een ervaren boekhoudkantoor.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *