Ontdek de betaalmethoden waar geen enkele webshop zonder kan!

Vandaag de dag is het aanbod aan webwinkels groter dan ooit tevoren. Dit komt vooral door het feit dat door de coronapandemie meer ondernemers de voordelen van een eigen webshop hebben ontdekt. Fysieke winkels moesten maandenlang hun deuren gesloten houden, waardoor ondernemers met spoed op zoek gingen naar andere manieren om hun producten te verkopen. Tijdens deze zoektocht kwamen zij veelal in aanraking met de mogelijkheden van het online winkelen en openden zij een eigen webwinkel. Toch klinkt dit laatste makkelijker gezegd dan gedaan. Bij het openen van een webshop moet je immers rekening houden met meerdere betaalmethoden. Maar wat zijn nou de betaalmethoden die eigenlijk onmisbaar zijn? Lees snel verder en ontdek alle betaalmethoden die een webwinkel tegenwoordig moet hebben!

 

#1 Internetbankieren

Denk je aan online winkelen, dan denk je hoogstwaarschijnlijk direct aan het betalen via internetbankieren. Ondanks dat dit een veel gekozen betaalmethode is in ons land zijn er maar weinig mensen die weten wat dit precies inhoudt. Kort gezegd werkt internetbankieren als volgt: je logt in op een betaalde omgeving of via een betaalscherm en geeft hierna opdracht tot een SEPA-overschrijving tussen jouw bankrekening en die van de andere partij. Inmiddels zijn er meerdere betaalmethoden die op deze manier werken. Een goed voorbeeld hiervan is het onwijs populaire en veilige iDEAL. Hiermee worden dagelijks honderden betalingen verwerkt, waardoor deze betaalmethode onmisbaar is geworden voor iedere webwinkel.

 

#2 Kaartbetalingen

Naast internetbankieren is het aanbieden van kaartbetalingen in de vorm van creditcards te adviseren. Creditcards zijn al jaren de standaard in Amerika en de afgelopen jaren komen overwaaien naar ons land. Steeds meer mensen maken gebruik van deze manier van achteraf betalen. Tijdens een betaling met een creditcard vraag je een persoonlijke lening aan bij de creditcardmaatschappij die je aan het einde van de maand afbetaalt. Dit geeft potentiële klanten de ruimte om producten aan te schaffen die zij momenteel nodig hebben, maar pas kunnen betalen zodra het maandsalaris weer binnen is. Enkele voorbeelden van creditcardmaatschappijen zijn: Visa, Mastercard en American Express.

 

#3 Achteraf betalen

Heb je een nieuwe wasmachine nodig, maar heb je niet voldoende financiële middelen om de vervanging op te vangen? Dan is het een uitstekend idee om gebruik te maken van achteraf betalen. Hiermee krijg je het desbetreffend product geleverd en heb je daarna 30 dagen te tijd om het aankoopbedrag te voldoen. Dit geeft jouw voldoende tijd om zonder zorgen te wachten op jouw volgende maandsalaris. Daarnaast is achteraf betalen een echte musthave voor webwinkels. Hiermee worden namelijk niet alleen het aantal bestellingen verhoogd, maar geef je ook direct een boost aan de gemiddelde orderwaarde. De bekendste aanbieders hiervan zijn op dit moment Klarna, Afterpay en Bilink.

 

#4 Gespreid betalen

Als laatste mag de mogelijkheid tot gespreid betalen niet ontbreken bij een webwinkel. Hiermee geef je potentiële klanten namelijk de mogelijkheid om in meerdere termijnen het aankoopbedrag te voldoen. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor gespreid betalen bij de aanschaf van veelal dure producten. Hierbij kan je denken aan witgoed, elektronica en meubels. Wanneer je de betaalmethode gespreid betalen wilt toevoegen aan jouw webshop, dan kan je het beste kiezen voor In3 of SprayPay. Of klik snel hier en maak van jouw webwinkel een daverend succes!

Ontdek de betaalmethoden waar geen enkele webshop zonder kan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *